Forumo taisyklės

Čia bus skelbiamos bendros forumo taisyklės, kurių privaloma laikytis, visose temose. Visas kategorijas ir esamas temas ir diskusijas matysite PRISIJUNGĘ
Locked
e.kostenko
Site Admin
Posts: 9
Joined: 29 Dec 2021, 15:53

Forumo taisyklės

Post by e.kostenko »

Registracija forume yra visiškai nemokama ir savanoriška!
Prieš registruodamiesi, įdėmiai perskaitykite Taisykles.

BENDROS NUOSTATOS:
1. Visos žinutės atspindi jų autorių nuomonę ir Administracija už jas neatsako. Švaru ten, kur nešiukšlina. Nepamirškite, kad mes patys kuriame savo virtualaus gyvenimo aplinką. Būkime tvarkingi.
2. Nekreipkite dėmesio į provokotarius. Neerzinkite jų ir neatsakykite jiems tuo pačiu, net jei manote, kad jus įžeidė – dėmesio stoka savaime slopina audringą diskusiją. Visa kita – jau moderatoriaus arba administratoriaus darbas.
3. Tvarką Forume prižiūri moderatoriai ir adminstratorius. Moderatoriai prižiūri atskirus skyrelius ir gali redaguoti, šalinti žinutes, uždaryti/trinti/perkelti temas tik savo skyrelyje.
4. Temos pavadinimą Forume prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž).
5. Visi turime vadovautis profesine etika.
6. Į forumą gali registruotis tik Veterinarijos praktikos licenciją turintys asmenys, jos numerį turite nurodyti registruojantis. Jeigu turite kitos šalies veterinarijos praktikos licenciją, turite įrašyti tos šalies licencijos numerį bei šalį, kurios tai licencijos numeris, taip pat, kad būtumėte patvirtintas turite el. paštu info@veterinarian.lt atsiųsti licencijos kopiją per 24 val. Kitu atveju į forumą prisijungti nebegalėsite. Tai daroma, kad forumas būtų be pašalinių asmenų.
7. Užsiregistravę forume būsite paros laikotarpyje patvirtinti, todėl, kad turite būti patikrinti ar tikrai turite praktikos licenciją, apie patvirtinimą būsite informuoti papildomu el. laišku. Nepamirškite patikrinti el. pašto dėžutės SPAM aplanką, kai kuriais atvėjais laiškas gali būti ten.
8. Jeigu laiško negavote ir negalite prisijungti per 24 val. po registracijos vadinasi Jūsų narystė nebuvo patvirinta (dažniausios priežastys: tokio licencijos numerio nėra, klaidingai įvestas numeris, neatsiuntėte (jeigu esate praktikuojantis gydytojas iš kitos šalies licencijos kopijos) Jeigu manote, kad viskas nurodyta taisyklingai ir vis tiek negavote narystės drąsiai rašykite mums el. paštu info@veterinarian.lt ir mes Jums padėsime.
9. Didelis prašymas visiems kolegoms vartotojo vardą pasirinkite tokiu formatu, pavyzdžiui: (V.Pavardenis ir pan.) tam, kad kolegos, kurie su jumis diskutuotų matytų Jus aiškiau.
10. Nepamirškite surašyti savo tikslių duomenų vardo ir pavardės savo anketoje.

FORUME DRAUDŽIAMA:
1. Skelbti informaciją, kuri: 1) kursto tautinę, rasinę, religinę, socialinę bei lyčių neapykantą; 2) platina, propaguoja ar reklamuoja smurtą, pornografiją, seksualines paslaugas, narkotines ar psichotropines medžiagas, bei kita teisės aktams prieštaraujanti informacija; 3) informacija, šmeižianti, įžeidžianti žmogų, žeminanti jo garbę ir orumą; 4) įžeidžianti arba kenksminga bet kurio asmens atžvilgiu; 5) pažeistų bet kurio asmens teisę į privatumą; 6) pažeistų bet kuriuos kitus Lietuvos Respublikos įstatymus bei tarptautinius susitarimus; 7) pažeistų bet kokias autorines teises, prekinius ženklus arba patentus;
2. Naudoti ‘apriori’ klaidingą informaciją, šmeižti, o taip pat nesąžiningai diskutuoti. Pvz.: iškraipyti kito dalyvio išsireiškimus, taisyti/trinti savo komentarus, ketinant nuslėpti/iškreipti jų pirminę prasmę, o taip pat provokuoti Forumo dalyvius, dėl ko gali būti pažeistos šios Taisyklės.
3. Vartoti grubius, necenzūrinius išsireiškimus ir įžeidimus bet kokiu pavidalu, skelbti grubaus tono komentarus. Net jei buvo ginčytasi, net jei jūs buvote teisūs, už tokį elgesį jūs būsite įspėti.
4. Šiukšlinti – talpinti forume brukalus, šlamštlaiškius („spamą“ – Stupid Pointless Annoying Material/Message ):
· rašyti temos neatitinkančias žinutes („Off-Topic“ – bet kokios žinutės, neatitinkančios diskusijos arba forumo temos), nes tai yra besaikis forumo šiukšlinimas;
· rašyti žinutes, kuriose atsakoma tik šypsenėlėmis arba vienu žodžiu; jos tai pat laikomos šiukšlėmis.
5. Jūs turėtumėte suprasti tokios bendravimo formos, kaip forumas, specifiką ir jos skirtumą nuo pokalbių/chat’o. Forume visos žinutės saugomos neapibrėžtą laiką, o chat’e jos egzistuoja tik keletą valandų. Todėl forume priimta rašyti žinutes, kurios yra įdomios ne keletą minučių (ypač atskiriems dalyviams), bet komentarus, kuriuos bus įdomu skaityti visiems lankytojams ir po kelių mėnesių/metų nuo jų parašymo. Todėl naudoti forumą chat’o tikslais yra draudžiama. Tam jūs galite pasinaudoti mūsų pokalbių kambariu (chat’u).
6. Forume netoleruojamas dvigubų vartotojo vardų (nick’ų) turėjimas (ypač siekiant sudaryti palaikymą savo kitam vartotojui, arba norint sukelti ginčą/intrigą).
7. Administracijos uždarytų/pašalintų/redaguotų temų aptarimas: draudžiam atidaryti naujas temas tam, kad pratęstumėte diskusiją uždaryta/ pašalinta / moderatoriaus redaguota tema. Norėdami parašyti Administratoriui, naudokitės elektroninio pašto arba asmeninių žinučių paslauga.
8. Draudžiama diskredituoti Veterinarian.LT forumą. Dalyviui, kuris asmeninėmis žinutėmis, el.pašto laiškais ar kitais būdais, platina pareiškimus kitiems forumo dalyviams, kuriais griauna pasitikėjimą Veterinarian.LT forumu ir jo administracija, autoritetą, mažina garbę, kompromituoja ir šmeižia, skleidžia gandus, kviečia dalyvius palikti šį forumą ir platina nuorodas į kitus forumus, gali būti taikomos įvairios nuobaudos (pvz. draudžiama siųsti asmenines žinutes arba visiškai uždrausta naudotis Forumu).

NUOBAUDOS:
1. Sprendimą apie nuobaudą pažeidėjui priima Forumo Administracija – Moderatorius arba Administratorius.
2. Dalyviams, pažeidusiems taisykles, gali būti taikomi įspėjimai ir jiems lygiavertės priemonės:
– žinutės taisymas arba pašalinimas;
– temos pašalinimas arba uždarymas;
– žodinis įspėjimas, įrašytas redaguotoje žinutėje.
3. Kai kurioms pažeidimų formoms papildomai gali būti taikomos neeilinės nuobaudos:
– draudimas rašyti atsakymus tam tikrą laiką tiek atskiruose Forumo skyreliuose, tiek visame Forume;
– gali būti visiškai uždraustas prisijungimas Forume;
– vartotojo vardo pašalinimas;
– neatitinkančios taisyklių temos uždarymas/pašalinimas be perspėjimo.
4. Forumo administracija turi teisę savo nuožiūra neleisti vienam ar kitam asmeniui dalyvauti Veterinarian.LT Forume. Priežasčių administracija komentuoti neprivalo.
ADMINISTRACIJOS VEIKSMŲ APSKUNDIMO TVARKA:
1. Visi klausimai, pasiūlymai/pastabos/apeliacijos dėl Forumo moderavimo Forumo Administracijai turi būti užduoti tik el. paštu arba asmenine žinute, bet ne pačiame forume.
2. Rašydami el.laišką, nurodykite:
– savo vartotojo vardą forume;
– nuorodą į temą ir žinutę, kurią norite aptarti ar kuriai prieštaraujate;
– argumentus, kodėl jūs nesutinkate su Administracijos sprendimu.
3. Forumo Administracija atsako tik į korektiškus bei neprieštaraujančius šioms Taisyklėms laiškus.

ADMINISTRACIJA NEPRIVALO:
1. Atsakyti į visus atsiųstus laiškus. Pvz.: į klausimus, kurių atsakymai išdėstyti šiose taisyklėse, arba savaime aiškūs.
2. Aiškinti priežastis, kodėl atliko vienokius ar kitokius veiksmus.
3. Jei Adminstracijai elektroniniu paštu atsiųstas laiškas yra grubaus tono, pilnas necenzūrinių išsireiškimų, problema visai nenagrinėjama, o laiško autoriui už nepagarbą Administracijai gali būti taikomos įvairios nuobaudos (pvz. draudžiama skelbti žinutes forume/skyrelyje arba visiškai uždrausta naudotis Forumu).

Jei pastebite draudžiamą informaciją Veterinarian.LT forume, prašome nedelsiant informuoti apie tai Forumo Adminstratorių.
Visa Veterinarian.LT forume paskelbta draudžiama informacija bus šalinama, o duomenys apie asmenis, paskelbusius tokią informaciją, gali būti perduoti Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka teisėsaugos institucijoms.
Šios taisyklės įsigalioja nuo Jūsų apsilankymo Veterinarian.LT svetainėje momento ir galioja visą laikotarpį, kol Jūs naudojatės portalo paslaugomis.
Administracija pasilieka teisę periodiškai keisti/papildyti/tobulinti taisykles.
Locked